Kies steeds voor een
Cerga-gasinstallateur.

Veilig en performant

Als aardgasgebruiker kan je 100% gerust zijn. Alle toestellen worden streng gecontroleerd en een Cerga-installateur zorgt voor een veilige installatie.

Veilige toestellen

Onafhankelijke laboratoria, die door de overheid zijn erkend, testen en controleren de aardgastoestellen. De keuringsgegevens staan op het kenplaatje van je toestel. Vraag meer informatie aan een fabrikant of een Cerga-installateur. Een bijkomende waarborg is het Energielabel.

Meer info over het nieuwe Energielabel

Veilige installatie door een Cerga-installateur

Om je gasketel goed en veilig te laten installeren, werk je best met een Cerga-installateur, een erkende professionele aardgasinstallateur.

  • Erkende technische opleiding, georganiseerd door de KVBG
  • Jaarlijkse bijscholing
  • Eersteklas advies
  • Installatie volgens strikte veiligheidsnormen
  • Geen bijkomende controle nodig
Vind een Cerga-installateur

Veilige energiebron

Aardgas is niet giftig en niet zelfontbrandend. Aardgas ontvlamt enkel wanneer er tussen 5% en 15% van in de omgevingslucht zit. Aardgas is lichter dan lucht, het ontsnapt en verdunt dus heel snel in de omgevingslucht. Er is bovendien een hittebron nodig van meer dan 650°C om het te laten ontbranden.

Wat als u gas ruikt?

Gaslekken komen zelden voor, maar als het toch gebeurt, dan merkt u een aardgaslek lang vóór er gevaar is op. Dat komt omdat uit veiligheidsoverwegingen aan aardgas een opvallende geur wordt toegevoegd. Deze geur is waarneembaar van zodra er 1% procent aardgas in de omgevingslucht zit. 

Al concrete plannen?

Ontdek de beste verwarmingsoplossing voor jouw situatie.

Start