07.12.2022

Nieuwe wind bij gas.be

Nieuwe identiteit
Er beweegt heel wat op gebied van klimaatmaatregelen en energietransitie. Om aan te tonen dat gas.be meebeweegt met de maatschappelijke trends, kiest de organisatie voor een nieuwe visuele identiteit. Zo is het voor burgers, ondernemingen en beleidsmakers voortaan meteen duidelijk waar gas.be voor staat: het promoten van de belangrijke rol van groene gassen in het slagen van de energietransitie.

Fris en modern logo
In de nieuwe visuele identiteit valt het frisse logo meteen op. De turquoise bol staat voor het welzijn van onze planeet en voor water. De blauwe druppelvorm verwijst naar het gekende gas en de groene bol voor de toekomst en de ontwikkelingen rond groen gas zoals biomethaan, waterstof en andere groene gassen. Deze identiteit past perfect binnen het nieuwe verhaal van gas.be, een verhaal van flexibiliteit, transitie en verandering. “Deze nieuwe visuele identiteit vertaalt perfect onze nieuwe missies en geeft ons een hele waaier aan mogelijkheden qua communicatie”, vertelt Hany Aouad, General Manager van gas.be. “Het inspireert ons om samen met onze partners te werken aan nieuwe initiatieven en ontwikkelingen om van de energietransitie een succes te maken.” 

Missie van gas.be: het slagen van de energietransitie dankzij groene gassen
Als toonaangevend expert van gas verzamelt en deelt gas.be kennis over hoe gasenergie veilig en efficiënt kan ingezet worden, in zowel woningen als in de industrie. Dat doen ze onder anderen met een ISO 17025 gecertificeerd
testlabo, erkend op nationaal en internationaal vlak, en met het kwaliteitslabel Cerga voor professionele gasinstallateurs. Daarnaast wil gas.be iedereen ervan overtuigen dat duurzame gassen troeven zijn in de energietransitie.

Versnelde ontwikkeling van groene gassen 
Gas.be en zijn partners bundelen hun krachten om de ontwikkeling van groene gassen te versnellen. Enkele voorbeelden: het Green Gas Platform, opgericht samen met Biogas-e en Valbiom voor de ontwikkeling van biomethaan in België, het Hybrid Heat Pump Platform voor de promotie van de hybride warmtepomp voor de verwarming van gebouwen, de promotie van (bio-)LNG en CNG als alternatieve brandstoffen voor het zwaar vervoer, en de samenwerking met Synergrid in de voorbereiding van het transport en distributie van waterstof via de bestaande netten.

Bouwen op zijn expertise
De diensten van gas.be zijn erg uiteenlopend. Ze voeren onder meer veiligheids-, prestatie- en emissiemetingen uit op gastoestellen in opdracht van fabrikanten en overheden alsook odorisatie-metingen op het net van haar leden. Ze zijn actief in meerdere Europese en nationale onderzoeksprojecten, onder meer rond de impact van het gebruik van waterstof op de prestatie van gastoestellen en installaties. Daarnaast lanceren ze tal van marketing- en communicatie-initiatieven om groene gassen op de agenda van de overheden te brengen, het grote publiek te informeren, en groene gasmarkten te activeren.

Wie is gas.be?
gas.be groepeert de Belgische gas distributie- en transportnetbeheerders: Fluvius, Ores, Resa, Sibelga en Fluxys.

Meer weten over gas.be? Contacteer
Hany Aouad, general manager gas.be
hany.aouad@gas.be

Didier Hendrickx, Public Affairs Manager gas.be
didier.hendrickx@gas.be

Nieuws