05.09.2022

Bestellingen LNG-schepen blijven groeien

Volgens de laatste update van het Alternative Fuel Insight-rapport van DNV werden in juli nog eens negen schepen met LNG-motoren besteld, wat het totale orderboek op meer dan 500 schepen brengt tegen 2028.

LNG blijft aantrekkelijk voor de maritieme sector. Terwijl er in 2014 slechts 50 LNG-schepen in de vaart waren, telt DNV nu wereldwijd 313 schepen die op LNG varen, waarvan de meeste zijn uitgerust met dual-fuelmotoren. Volgens DNV zijn de segmenten met het grootste aantal schepen op vloeibaar aardgas die momenteel in de vaart zijn passagiersschepen en autoveerboten. De aantallen nemen echter aanzienlijk toe voor andere scheepstypen, zoals containerschepen.

In de eerste zeven maanden van 2022 heeft DNV 160 nieuwe orders voor LNG-schepen geteld, waaronder 9 in juli. Volgens DNV zijn containerschepen goed voor de helft van alle orders, gevolgd door autoferry's, die goed zijn voor een kwart. Tegen 2028 staat de orderportefeuille nu op meer dan 500 schepen.

Ook op het gebied van bunkering past de infrastructuur zich aan. Momenteel zijn er 38 LNG-bunkerschepen in de vaart, maar er zijn er nog 18 besteld en evenveel gepland.

CO2 uitstoot LNG Nieuws