Zij kozen al voor rijden op gas. En jij?

Ontdek hier hoe CNG- en LNG-rijders de voordelen van rijden op gas ervaren.

“Enkele jaren geleden startten we met de vergroening van ons wagenpark. Na een try-out met een CNG-wagen waren we helemaal overtuigd van de voordelen: voldoende rijbereik, 38% goedkoper dan dieselwagens en motoren met een langere levensduur. Daarom besloten we om meteen te investeren in twee CNG-voertuigen. Nu rijdt een goede 20% van onze vloot op dit koolstofarm brandstofalternatief. Met onze bestelwagens op gas zijn we trouwens ook welkom in lage-emissiezones. Een extra pluspunt waardoor sommige producenten sneller kiezen om met ons samen te werken.”

T.T.
Lindd BVBA - Melle

Als CNG het nieuwe benzine is, dan is LNG het nieuwe diesel. Steeds meer transporteurs kiezen voor deze vloeibare vorm van gas. Transport Van den Broeck, gespecialiseerd in koel- en vriestransport, hoeft niet meer overtuigd te worden van transport op LNG. “Het vergt een investering, maar wij hebben voor LNG gekozen omdat de brandstof veel milieuvriendelijker is. Op de markt vragen ze dat vandaag”, zegt Piet Horemans van Transport Van den Broeck.

Piet Horemans - Transport Van den Broeck.

De bus van de toekomst rijdt op CNG. De Europese school van Laken zet de CNG voertuigen in om de leerlingen van en naar de les te brengen. “Met bussen op CNG bieden we een antwoord op de gevraagde energietransitie en kunnen we onze emissie verlagen, eerst in de steden, later ook op het platteland”, zegt Stefan De Prycker van Keolis. “De eerste resultaten zijn heel positief. Ik ben ervan overtuigd dat andere scholen zullen volgen.”

Stefan De Prycker - Keolis

 “Als je ziet waar we vandaag staan met het milieu, dan denk ik dat we niet moeten twijfelen. Het is bovendien financieel ook interessanter dan diesel of benzine. En dan is er nog het comfort, de wagen maakt zelfs minder geluid dan een benzinewagen.”  

R.V.
Mechelen

“Ik heb voor CNG gekozen voor het werk, omdat ik een alternatief wilde voor diesel. Wat ik praktischer vind dan bij elektrische wagens is dat je snel kan tanken. Er beginnen echt overal CNG-stations bij te komen. En wat het financieel aspect betreft: ja, je betaalt meer voor een CNG-wagen. Maar dat heb je er snel weer uit omdat je zoveel goedkoper tankt dan met benzine of diesel. Ik heb zelfs een vriend aangeraden om een CNG-wagen te kopen en hij is erg tevreden.”

R.D.
Bousval

“CNG is de brandstof van de toekomst, misschien meer nog dan elektriciteit. Het probleem met elektriciteit is dat je verschillende uren moet stoppen om de batterij op te laten, bijvoorbeeld wanneer je met vakantie vertrekt. Met aardgas beschik je ook over een benzinereserve. Zelfs als er in andere landen geen CNG voorhanden is, kan je nog altijd voltanken en verdergaan.”

O.B.
Overijse

“De extra kosten bij de aankoop van de wagen win je terug omdat je geen verkeersbelastingen moet betalen.” “Je mag ook overal parkeren: in ondergrondse parkings, in de stad, het kan allemaal.”

S.G.
Overijse

“Als aanbieder van een bioproduct rijden wij op aardgas om onze klanten te laten zien dat wij echt van de natuur houden.”

W.L.
Schoten